Wat je adem weet.

Stel je voor dat je je ademhaling overal kan meten en daardoor beter in staat bent onrust en stress op te merken en te voorkomen. Dat is precies wat de draagbare Spire beoogd te doen. Deze ‘health tag’ kan eenvoudig aan je kleren worden bevestigd, is water dicht en dus wasbaar, en hoeft niet te worden opgeladen.

De metingen van hartslag en ademhaling geven de drager inzicht in de toestand van het moment. Ben ik gefocust, onrustig of juist ontspannen. Op basis van deze meting kan de gebruiker bewust gaan ingrijpen in stressvolle situaties door rustiger te ademhalen of op een andere manier de onrust te verminderen.

003 ademhalen copy.png

Uitgebreid onderzoek aan het Calmness Technology Lab van de Universiteit van Stanford heeft de ontwikkeling van de Spire in gang gezet. Het onderzoek wees uit dat ademhaling, hartslag en andere lichamelijke eigenschappen een belangrijke indicator zijn van onze geestelijke gemoedstoestand. En dat nauwkeurige metingen van het ritme en tempo van de ademhaling ons kan laten zien of we ontspannen, gespannen of juist gefocust zijn.