Mindful rijden.

Op het scherm van de mobiele telefoon is een autootje te zien. Hoe sneller je optrekt en hoe vaker en harder je remt, hoe roder het icoontje wordt. Maar rij je rustig en beheerst? Dan kleurt het autootje eerst oranje en uiteindelijk groen. “Tja, en heel gek, maar je gaat dan toch je best doen om dat autootje groen te maken en te houden,” lacht een eerste gebruiker van DriveTag. “En dat lukt alleen als je tijdens het rijden continu een A scoort. Dat is de meest zuinige rijstijl. Ik merk dat ik nu veel meer ontspannen aan het verkeer deelneem.”

DriveTag is een mindful rijden app en geeft duurzaamheid op twee manieren concreet vorm. Gebruikers rijden ‘anders’ en hierdoor besparen zij gemiddeld 25% op brandstofverbruik en CO2-uitstoot.  En gebruikers rijden ‘anders’ en daardoor kunnen zij beter in het drukke verkeer kalm blijven en ervaren zo minder stress. Ik heb geen auto maar anders wist ik het wel.