De grote akoestische vraag is...

Hoe verbeter je het geluid van een kamer? Wat is de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid? De akoestiek in een ruimte is afhankelijk van absorptie en terugkaatsing van het geluid door wanden, materialen en de vorm en grootte van de ruimte. Voor het verminderen van flutterecho - reflectie van hoog frequentie klanken - kun je akoestische panelen inzetten.

tree_screen_03_5000x2500px-1.jpg

Dat akoestische panelen ook mooi en zichtbaar mogen zijn, laat ontwerp Radek Nowakowski zien met zijn TREE screen. In plaats van de akoestische panelen te verbergen, komen ze juist kleurrijk terug in de ruimte.

In de korte ‘how to’ video legt John Calder van Acoustic Geometry uit hoe geluid werkt en hoe je het geluid in de kamer naar je hand kunt zetten. In drie minuten heb je een aardig begrip over ruimtelijke akoestiek en leer je wat absorbers en diffusers doen.